Toon resultaten

Werkhandschoenen

Ons assortiment bevat verschillende werkhandschoenen, van handschoenen voor algemeen gebruik tot snijbestendige handschoenen. Daarnaast hebben we verschillende handschoenen ter bescherming voor o.a. chemische stoffen, kou, hitte, elektriciteit en vibratie, en medische handschoenen voor eenmalig gebruik. Allemaal in lijn met de geldende regelgeving.

Onderaan deze pagina lees je uitgebreid over de regelgeving rondom werkhandschoenen en alle normeringen.

Lees meer

Waar kan ik je mee helpen?

Ontdek direct alle prijzen en profiteer van jouw voordeel.

Nog geen account?
735 product(en)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
735 product(en)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

 

Categorieën handschoenen


-Categorie 1: Handschoenen van eenvoudig ontwerp – voor minimale risico’s

Handschoenen die vallen onder categorie 1 bieden slechts bescherming tegen minimale risico’s of tegen vervuiling van het product. De gebruiker moet zelf eenvoudig kunnen vaststellen welke graad van bescherming de handschoen biedt.

-Categorie 2: Handschoenen van intermediair ontwerp – voor middelzware risico’s

Handschoenen die vallen onder categorie 2 zijn ontwerpen om bescherming te bieden tegen middelzware risico’s. Denk hierbij aan handschoenen voor algemene werkzaamheden met een goede perforatie-, schuur- of snijweerstand. Deze handschoenen moeten door een erkende keuringsorganisatie (Notified Body) getest en gecertificeerd worden.

-Categorie 3: Handschoenen van complex ontwerp – voor onomkeerbare of dodelijke risico’s

Handschoenen die vallen onder categorie 3 zijn ontwerpen om bescherming te bieden tegen de zwaarste risico’s, zoals chemicaliën en bepaalde hitte gradaties of elektriciteit. De pbm handschoenen die in deze categorie vallen moeten door een erkende keurorganisatie getest en gecertificeerd worden. De fabrikant of importeur in Europa dient deze handschoenen aan een EG-typeonderzoek te onderwerpen en de kwaliteit van het eindproduct zeker te stelle. De Notified Body die de jaarlijkse controle uitvoert, wordt geïdentificeerd met een nummer dat bij de CE-markering vermeld moet worden.

Arm- en handbescherming

Armen en handen zijn binnen het arbeidsproces belangrijke, onmisbare werktuigen waar we erg zuinig op moeten zijn. Het percentage bedrijfsongevallen waarbij armen en/of handen betrokken zijn bedraagt meer dan 50%. Vaak kunnen deze verwondingen worden voorkomen door risico’s weg te nemen, te beperken of door de inzet en het juiste gebruik van werkhandschoenen.

Normeringen werkhandschoenen

De regelgeving van de handschoenen begint met de Europese norm EN 420, waarin de algemene eisen en beproevingsmethoden beschreven staan.  Alle beschermingsmiddelen uit de hoofdgroep arm- en handbescherming zijn CE-gekeurd volgens de voor de toepassing geldende Europese EN-normen. Hieronder zijn de belangrijkste normeringen beschreven.

 • EN 420:2003 + A1:2009: algemene vereisten waaraan handschoenen moeten voldoen.
 • EN 388:2003: beschermende handschoenen tegen mechanische gevaren als gevolg van schuren, snijden, scheuren of perforeren.
 • EN 388:2016: beschermende handschoenen tegen mechanische gevaren, bevat zes in plaats van de vier afzonderlijke prestatiemetingen.
 • EN 374:2003: beschermende handschoenen tegen chemicaliën en micro-organismen.
 • EN 407:2004: beschermende handschoenen tegen thermische gevaren (hitte en/of vuur).
 • EN 12477:2002 + A1:2005: beschermde handschoenen voor lassers: voor het manueel lassen en snijden van metalen en voor aanverwante processen.
 • EN 511:2006: beschermende handschoenen tegen koude: handschoenen die handen tegen geledings- en contactkoude tot -50°C beschermen.
 • EN 421:2010: beschermende handschoenen tegen ioniserende straling en radioactieve besmetting.
 • EN IEC 60903:2003: onder spanning werken – handschoenen van geïsoleerd materiaal. Deze norm bevat alle eisen voor een efficiënte bescherming tegen elektrische stroom en refereert niet naar andere handschoennormen, zoals EN 388 of EN 374.
 • EN 1149: elektrostatische eigenschappen, om elektrostatische ontladingen te voorkomen.
 • EN 16350:2014: beschermende handschoenen voor elektrostatische risico’s.
 • EN 659:2003 + A1:2008: beschermende handschoenen voor brandweerlieden. De EN 659 norm geldt alleen voor beschermende brandweerhandschoenen die handen beschermen tijdens de normale brandbestrijding, inclusief zoek- en reddingsacties.
 • EN 1082: handschoenen en armkappen tegen snij- en steekverwondingen door handmessen.
 • EN 455: medische handschoenen voor eenmalig gebruik; een medische norm die niets met de richtlijn PBM te maken heeft en daardoor niet certificeerbaar is. Althans niet op de wijze zoals men dat kent conform de richtlijn PBM 89/686/EEG.

Veilige PBM handschoenen

De arm- en handbescherming moet doeltreffende bescherming bieden tegen datgene waarvoor ze bedoeld zijn. De werkhandschoen moet ergonomisch verantwoord zijn. Dit komt terug in het bedrijf door verschillende maten pbm handschoenen aan te bieden. Daarnaast moeten ze voldoen aan bovenstaande CE-keuringen en moeten de veiligheidshandschoenen voorzien zijn van een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing. 

Maat werkhandschoen

Onze werkhandschoenen zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Om zo veilig als mogelijk gebruik te maken van de werkhandschoenen moet de grootte aangepast zijn aan de hand van de gebruiker. Met behulp van een meetlint kan eenvoudig de juiste maat van de werkhandschoen worden bepaald. Leg een meetlint over de knokkels. Draai je hand om zodat het lint aan de binnenkant van de handpalm ligt. Meet de afstand en bepaal welke maat je nodig hebt. 

Man:

Internationaal XS S M L XL XXL
Maat 6 7 7,5 8 8,5 9 9,5 10 11
Omvang in cm 16,5 19 20,5 22 23 24 26 27 29

Vrouw:

Internationaal XS S M L XL
Maat 4,5 5 5,5 6 6,5 7 7,5 8 8,5 9
Omvang in cm 15,5 16 16,5 17 18 19 20,5 22 23 24