Toon resultaten

Koudebestendig

Als er veel werkzaamheden worden uitgevoerd met de handen in een koude omgeving is het van belang dat er gebruikt wordt gemaakt van de juiste arm- en handbescherming. Hierbij kunnen de wat simpelere thermohandschoenen al een goede uitkomst bieden, maar ons assortiment bevat ook winterhandschoenen die voldoen aan omstandigheden in extreme kou.

Lees meer

Waar kan ik je mee helpen?

Ontdek direct alle prijzen en profiteer van jouw voordeel.

Nog geen account?
59 product(en)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
59 product(en)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Winterhandschoenen

Ons assortiment bevat ook werk winterhandschoenen, die uitermate geschikt zijn om in koude omstandigheden te werken. Zelfs zo extreem dat sommige werk winterhandschoenen bescherming bieden tegen -50°C.  Deze voldoen aan de Europese Norm 511:2006. Deze norm geldt voor handschoenen die handen tegen geleidings- en contactkoude tot -50°C beschermen. De bescherming tegen koude wordt aangeduid met een pictogram gevolgd door een reeks van drie prestatieniveaus die naar specifieke beschermende eigenschappen verwijzen.

A – Geleidingskoude

B – Contactkoude

C – Waterpenetratietest

0 1 2 3 4
A. Geleidingskoude Thermische isolatie ITR in m².C°/W
I<0,10 0,10<I<0,15 0,15<I<0,22 0,22<I<0,30 0,30<I
B. Contactkoude Thermische weerstand R in m².C°/W
R<0,025 0,025<R<0,05 0,05<R<0,1 0,1<R<0,15 0,15<R
C. Waterpenetratietest
Niet geslaagd Geslaagd - - -

Al deze handschoenen moeten minstens prestatieniveau 1 halen voor de schuur- en scheurweerstand. ‘0’ betekent dat tijdens de test niveau 1 niet is bereikt. ‘X’ betekent dat de test niet is uitgevoerd of niet mogelijk is.

Winter werkhandschoenen

Thermo handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, denk hierbij aan de voering vanbinnen en de coating met zijn specifieke eigenschappen aan de buitenkant. Populaire voeringen zijn onder andere acryl en polyamide. Deze beschermen je handen tegen de kou zodat je comfortabel en warm de werkzaamheden kan blijven uitvoeren. Daarnaast hebben we verschillende winter werkhandschoenen die je handen beschermen tegen de kou, goed isoleren en ook nog eens waterdicht zijn.

Handschoenen koudebestendig

Zoals hierboven beschreven is, is de EN-norm 511:2006 een van de belangrijkste normen voor het werken waarbij handschoenen koudebestendig nodig zijn. Daarnaast is het mogelijk dat deze handschoenen koudebestendig ook beschermen tegen mechanische gevaren en/of chemicaliën en micro-organismen. Onderaan iedere handschoen staat beschreven aan welke EN-norm de handschoen voldoet en in hoe de winterhandschoen presteert op prestatieniveau zoals hierboven in de tabel beschreven staat.