Toon resultaten

Veiligheidsschoenen

Het dragen van goede veiligheidsschoenen is erg belangrijk en kan voetletsel voorkomen door o.a. het staan in scherpe voorwerpen of een vallend voorwerp op de voet krijgen. Ons assortiment bevat verschillende soorten veiligheidsschoenen met zowel lage als hoge werkschoenen en met de normeringen SB 200 joule, S1, S1P, S2 en de meest populaire veiligheidsschoenen S3. Met en zonder overneus. Veiligheidsschoenen zijn noodzakelijk voor het eigen welzijn en de gezondheid op de werkvloer.

Lees meer

Waar kan ik je mee helpen?

Ontdek direct alle prijzen en profiteer van jouw voordeel.

Nog geen account?
484 product(en)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
484 product(en)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Eigenschappen veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen zijn er in verschillende soorten en maten. Om de juiste veiligheidsschoenen te kunnen kiezen, moet geïnventariseerd worden aan welke eisen van doelmatigheid, veiligheid en pasvorm ze dienen te voldoen. De doelmatigheid van de veiligheidsschoen wordt vooral bepaald door de arbeidsomstandigheden in relatie tot de duurzaamheid van de veiligheidsschoenen. Hieronder vind je een overzicht van diverse coderingen voor veiligheidsschoenen.

Eisen schoeisel Klasse I

(leer of ander materiaal, 

uitgezonderd rubber en polymeren

EN ISO

20345:2011

(veiligheidsschoenen)

EN ISO

20347:2012

(beroepsschoenen

Basis eisen voor schoenen en impact weerstand van de beschermende neus. De afkorting SB is afgeleid van de woorden 'Safety' (=veiligheid) en 'Base' (=basis)

SB

200 joule

OB

geen eisen

Bijkomende eisen:

 • Gesloten hiel
 • Antistatisch
 • Schokabsorberende hak
S1

O1

(+ brandstof bestendige loopzool)

Bijkomende eisen:

Zoals hierboven +

 • Een stalen of kunststof tussenzool (min. 1100 N)
S1P -

Bijkomende eisen:

Zoals hierboven +

 • Weerstand bovenmateriaal tegen penetratie en absorptie van water
S2 O2

Bijkomende eisen:

Zoals hierboven +

 • Perforatie bescherming
 • Geprofileerde loopzool
 • Een stalen of kunststof tussenzool (min. 1100 N)
S3 O3

Hieronder vind je een overzicht van additionele eisen voor speciale toepassingen met bijbehorende symbolen voor markering weergegeven.

Symbool Toelichting

Voor de gehele schoen

HI Warmte-isolerend, waardoor de temperatuurstijging in de schoen wordt vertraagd (< 22 °C)
CI Koud-isolerend, waardoor de temperatuurverlaging in de schoen wordt afgeremd (< 10 °C)
C Elektrische weerstand geleidend (elektrische weerstand < 100 kΩ)
A Elektrische weerstand antistatisc (elektrische weerstaand tussen 100kΩ en 1000 MΩ)
E Energieabsorptie in de hak: 20 Joule
WR Waterdichte aanhechting zool/schacht van de lederen schoenen
I Elektrische isolerende schoen (elektrische klassen 0 of 00)

Voor de zool en hiel

ORO Tegen koolwaterstoffen bestendige loopzool
HRO Hittebestendig van de zool tegen contactwarmte van 300°C/ 60 sec.
P Stalen tussenzool (penetratieweerstand tot 1100 N)
AN Enkelbescherming

Voor het bovenleer

WRU Waterdicht en waterafstotend bovenmateriaal
ORU Bestand tegen vloeibare brandstoffen en olie
M Wreefbescherming (metatarsal bescherming)
CR Tegen snijden bestendige schacht

Slipweerstand

Veiligheidsschoenen worden onderworpen aan een antisliptest volgens de EN ISO 13287:2012 norm. De fabrikant moet met een markering de classificatie aangeven (SRA, SRB of SRC). De EN ISO 13287 norm specificeert een testmethode voor de slipweerstand voor schoenen met normale zolen, bescherming en gebruik. Het is niet van toepassing op speciaal schoeisel met spikes, metalen noppen en dergelijke.

Het schoeisol wordt tijdens het testen op een oppervlak geplaatst, onderworpen aan een normale kracht en horizontaal bewogen, relatief tot het oppervlak. De frictiekracht wordt gemeten en de dynamische coëfficiënt van de frictie wordt berekend.

Wanneer de buitenzool zowel de keramische tegeltest (SRA) en de stalen vloertest (SRB) met succes doorstaat, wordt deze gemarkeerd als SRC.

Eisen voor slipweerstand volgens

EN ISO 13287:2012

Frictie coëfficiënt
Symbool Testmethode Voorwaartse hielslip Voorwaartse vlakke slip
SRA Slipweerstand op een keramische tegel met een laag schoonmaakmiddel ≥ 0.28 ≥ 0.32
SRB Slipweerstand op een stalen plaat met glycerine (olie substantie) ≥ 0.13 ≥ 0.18
SRC SRA + SRB (als de zool zowel de SRA + SRB test heeft doorstaan ontvangt deze automatisch de SRC normering)

≥ 0.28

≥ 0.13

≥ 0.32

≥ 0.18

ESD (Electro Static Discharging)

Electro Static Dischare (ESD) schoenen voorkomen statische elektrische lading door snelle ontlading van statische elektriciteit. Door de lage weerstand van de schoenen zal de drager zichzelf niet (op)laden. De schoenen zijn te herkennen aan het geel met zwart ESD-label. De elektrische weerstand wordt sterk beïnvloed door vocht, vervuiling en de temperatuur. Het is sterk aanbevolen dat de gebruiker, telkens voor dat hij/zij de werkruimte betreedt, zijn/haar schoenen controleert naar hun elektrische weerstand. In de zones waar het dragen van ESD veiligheidsschoenen verplicht is, moet de weerstand van de vloer van die aard zijn dat de beschermende functie van de ESD schoenen niet wordt teniet gedaan.

Waarschuwing: ESD schoenen zijn niet geschikt voor elektriciens, noch voor werkzaamheden aan leidingen onder spanningen.

Markering veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoeisel dient te worden onderzocht en gecertificeerd door een onafhankelijk laboratorium. Op grond van dit onderzoek mogen de prestaties van de uitrusting bekend worden gemaakt op basis van de criteria uit de van toepassing zijnde normering. Alle markeringen dienen permanent en duidelijk leesbaar te zijn aangebracht aan de schoen of laars. Iedere gebruiker moet dus in staat zijn de geschiktheid voor de toepassing te bepalen.

Alle werk- en veiligheidsschoeisel moet worden gemerkt met:

 • Maat
 • Fabrikant
 • Typeaanduiding van de fabrikant
 • Fabricagejaar en (ten minste) kwartaal
 • Norm, bijv. ISO 20345:2011
 • Symbolen

Semi-orthopedische veiligheidsschoenen

Semi-orthopedische veiligheidsschoenen zijn schoenen met een verdiepte leest waardoor er extra ruimte is gecreëerd over de hele leest. Voor mensen met bijvoorbeeld een extreem hoge wreef of met steunzolen of andere voetafwijkingen zijn deze veilige verantwoorde schoenen een uitkomst. Semi-orthopedische schoenen bieden o.a. de volgende mogelijkheden:

 • extra ruimte aan de binnenkant voor semi-orthopedische aanpassingen door specialist
 • extra verhoogde aluminium neus
 • verruimde pasvorm

Mondopoint-maattabel

Monopoint is een gestandaardiseerd en universeel maatsysteem. De anatomische vorm van de voet wordt als uitgangspunt genomen. Zodra je vertrouwd bent met dit systeem kun je altijd rekenen op een perfect passende schoen met het beste draagcomfort. De tabel hieronder komt overeen met de Europese en Amerikaanse maten.

Veiligheidsschoenen S3

Veiligheidsschoenen S3 hebben de hoogste veiligheidsnormering. Als er bijvoorbeeld veel buiten wordt gewerkt of in een vochtige werkomgeving en de kans groot is dat er scherpe voorwerpen op de werkplaats liggen dan zijn veiligheidsschoenen S3 de beste keuze. Veiligheidsschoenen S3 bieden bescherming aan de tenen, beschermen de onderkant van de voet en zijn antistatisch en water- en vuilafstotend. Wordt er meer binnen of in droge omstandigheden gewerkt dan adviseren wij veiligheidsschoenen met een S1P normering. Deze hebben een veiligheidsneus en antiperforatie zool, ze bieden dus een gelijkwaardige bescherming als de S3 alleen zijn ze niet waterafstotend. De S1P veiligheidsschoen ademt daarentegen een stuk beter. De veiligheidsschoenen S3 bieden een all-round bescherming, maar houd rekening met omgeving en werkzaamheden van uw personeel en maak op basis hiervan de keuze.

Grisport werkschoenen

Daarnaast bevat ons assortiment Grisport werkschoenen. Dit Italiaanse merk werkt alleen met hoogwaardige materialen en de Grisport werkschoenen staan bekend om de perfecte pasvorm. Grisport werkschoenen zijn in te zetten in verschillende werksectoren, zoals de bouw, maar ook voor de logistieke sector. De Grisport 801 S3 en Grisport 803 S3 zijn innovatieve werkschoenen waarvan de zolen multi functioneel zijn en worden gemaakt van hoogwaardig leer. De Grisport werkschoenen combineren functionaliteit met mode, waarbij het altijd om kwaliteit en pasvorm zal draaien.